top 100 trivia questions and answers for team build quizzes

Top 100 trivia questions and answers” for team build quizzes

March 17, 2023

Trivia games are a great way to bring people together and build teamwork, especially in a corporate setting. Whether you’re hosting a team building event, or simply looking for a fun way to break the ice with new colleagues, a trivia quiz is an excellent way to get everyone involved and engaged.

To help you get started, we’ve compiled a list of the top 100 trivia questions and answers that are perfect for team building quizzes. These questions cover a wide range of topics, from pop culture to history, and are sure to challenge even the most knowledgeable players.

Top 100 trivia questions and answers:

  1. What is the smallest country in the world?
    Answer: Vatican City
  2. Who invented the telephone?
    Answer: Alexander Graham Bell
  3. Who wrote the Harry Potter series?
    Answer: J.K. Rowling
  4. In what year did the Titanic sink?
    Answer: 1912
  5. Who is the current Prime Minister of Canada?
    Answer: Justin Trudeau
  6. What is the highest mountain in North America?
    Answer: Denali (formerly known as Mount McKinley)
  7. Who is the lead singer of the Rolling Stones?
    Answer: Mick Jagger
  8. Who painted the Mona Lisa?
    Answer: Leonardo da Vinci
  9. What is the capital of Australia?
    Answer: Canberra
  10. Who is the author of “To Kill a Mockingbird”?
    Answer: Harper Lee
  11. What is the name of the longest river in Africa?
    Answer: Nile
  12. Who was the first person to walk on the moon?
    Answer: Neil Armstrong
  13. What is the capital of Brazil?
    Answer: Brasília
  14. Who painted “Starry Night”?
    Answer: Vincent van Gogh
  15. What is the name of the largest desert in the world?
    Answer: Sahara
  16. Who directed the movie “Jaws”?
    Answer: Steven Spielberg
  17. Who is the current Chancellor of Germany?
    Answer: Angela Merkel
  18. What is the name of the main character in “The Catcher in the Rye”?
    Answer: Holden Caulfield
  19. Who wrote the play “Hamlet”?
    Answer: William Shakespeare
  20. Who is the founder of Microsoft?
    Answer: Bill Gates
  21. What is the largest city in Canada?
    Answer: Toronto
  22. Who wrote the poem “The Waste Land”?
    Answer: T.S. Eliot
  23. What is the capital of France?
    Answer: Paris
  24. Who is the lead singer of Queen?
    Answer: Freddie Mercury
  25. What is the name of the tallest building in the world?
    Answer: Burj Khalifa
  26. Who is the current President of the United States?
    Answer: Joe Biden
  27. Who is the author of “1984”? Answer: George Orwell
  28. Who painted “The Persistence of Memory”?
    Answer: Salvador Dalí
  29. What is the name of the world’s largest coral reef system?
    Answer: Great Barrier Reef
  30. Who directed the movie “The Godfather”?
    Answer: Francis Ford Coppola
  31. What is the capital of China?
    Answer: Beijing
  32. Who is the lead singer of U2?
    Answer: Bono
  33. What is the name of the currency used in Japan?
    Answer: Yen
  34. Who is the current Prime Minister of the United Kingdom?
    Answer: Boris Johnson
  35. Who is the author of “Pride and Prejudice”?
    Answer: Jane Austen
  36. What is the name of the world’s largest island?
    Answer: Greenland
  37. Who directed the movie “Titanic”?
    Answer: James Cameron
  38. Who is the lead singer of Nirvana?
    Answer: Kurt Cobain
  39. What is the capital of India?
    Answer: New Delhi
  40. Who is the author of “The Great Gatsby”?
    Answer: F. Scott Fitzgerald
  41. What is the name of the largest ocean in the world?
    Answer: Pacific Ocean
  42. Who painted “The Starry Night”?
    Answer: Vincent van Gogh
  43. What is the capital of Russia?
    Answer: Moscow
  44. Who is the lead singer of Coldplay?
    Answer: Chris Martin
  45. Who wrote “The Canterbury Tales”?
    Answer: Geoffrey Chaucer
  46. What is the name of the largest lake in Africa?
    Answer: Lake Victoria
  47. Who directed the movie “Forrest Gump”?
    Answer: Robert Zemeckis
  48. Who is the current Prime Minister of Japan?
    Answer: Fumio Kishida
  49. Who is the author of “The Hobbit”?
    Answer: J.R.R. Tolkien
  50. What is the name of the largest state in the United States?
    Answer: Alaska
  51. Who is the lead singer of AC/DC?
    Answer: Brian Johnson
  52. Who painted “The Scream”?
    Answer: Edvard Munch
  53. What is the capital of South Africa?
    Answer: Pretoria (executive), Cape Town (legislative), Bloemfontein (judicial)
  54. Who is the lead singer of Aerosmith?
    Answer: Steven Tyler
  55. Who wrote “The Picture of Dorian Gray”?
    Answer: Oscar Wilde
  56. What is the name of the largest river in South America?
    Answer: Amazon River
  57. Who directed the movie “The Shawshank Redemption”?
    Answer: Frank Darabont
  58. Who is the current President of China?
    Answer: Xi Jinping
  59. Who is the author of “The Chronicles of Narnia”?
    Answer: C.S. Lewis
  60. What is the name of the largest city in the world by population?
    Answer: Tokyo
  61. Who is the lead singer of Metallica?
    Answer: James Hetfield
  62. Who painted “The Last Supper”?
    Answer: Leonardo da Vinci
  63. What is the capital of Egypt?
    Answer: Cairo
  64. Who is the lead singer of Green Day?
    Answer: Billie Joe Armstrong
  65. Who wrote “The Adventures of Huckleberry Finn”?
    Answer: Mark Twain
  66. What is the name of the largest waterfall in the world?
    Answer: Victoria Falls
  67. Who directed the movie “The Dark Knight”?
    Answer: Christopher Nolan
  68. Who is the current Prime Minister of Australia?
    Answer: Anthony Albanese
  69. Who is the author of “The War of the Worlds”?
    Answer: H.G. Wells
  70. What is the name of the highest mountain in the world?
    Answer: Mount Everest
  71. Who is the lead singer of Guns N’ Roses?
    Answer: Axl Rose
  72. Who painted “Girl with a Pearl Earring”?
    Answer: Johannes Vermeer
  73. What is the capital of Germany?
    Answer: Berlin
  74. Who is the lead singer of Red Hot Chili Peppers?
    Answer: Anthony Kiedis
  75. Who wrote “The Grapes of Wrath”?
    Answer: John Steinbeck
  76. What is the name of the largest country in South America?
    Answer: Brazil
  77. Who directed the movie “Schindler’s List”?
    Answer: Steven Spielberg
  78. Who is the current President of France?
    Answer: Emmanuel Macron
  79. Who is the author of “Brave New World”?
    Answer: Aldous Huxley
  80. What is the name of the largest lake in North America?
    Answer: Lake Superior
  81. Who is the lead singer of Nirvana?
    Answer: Kurt Cobain
  82. Who painted “The Persistence of Memory”?
    Answer: Salvador Dali
  83. What is the capital of Italy?
    Answer: Rome
  84. Who is the lead singer of Queen?
    Answer: Freddie Mercury
  85. Who wrote “The Catcher in the Rye”?
    Answer: J.D. Salinger
  86. What is the name of the largest desert in the world?
    Answer: Sahara Desert
  87. Who directed the movie “The Godfather”?
    Answer: Francis Ford Coppola
  88. Who is the current Prime Minister of Canada?
    Answer: Justin Trudeau
  89. Who is the author of “The Catch-22”?
    Answer: Joseph Heller
  90. What is the name of the largest island in the world?
    Answer: Greenland
  91. Who is the lead singer of Led Zeppelin?
    Answer: Robert Plant
  92. Who painted “The Birth of Venus”?
    Answer: Sandro Botticelli
  93. What is the capital of Spain?
    Answer: Madrid
  94. Who is the lead singer of U2?
    Answer: Bono
  95. Who wrote “The Old Man and the Sea”?
    Answer: Ernest Hemingway
  96. What is the name of the largest country in the world by land area?
    Answer: Russia
  97. Who directed the movie “The Matrix”?
    Answer: The Wachowskis
  98. Who is the current Prime Minister of the United Kingdom?
    Answer: Boris Johnson
  99. Who is the author of “The Fountainhead”?
    Answer: Ayn Rand
  100. What is the name of the largest river in Australia?
    Answer: Murray River

These trivia questions and answers can be used for team building quizzes activities, pub quizzes, or even family game nights. They cover a wide range of topics and difficulty levels, so there is something for everyone. Whether you are looking to test your knowledge or just have fun with friends and colleagues, these questions are sure to keep everyone entertained.

If you’re looking for a fun and engaging way to challenge your knowledge and have some fun, look no further than trivia Talent! Our Daily Trivia game is the perfect opportunity to put your skills to the test and compete with other players from around the world.

With a wide variety of categories and questions ranging from pop culture to history, there’s something for everyone to enjoy. And with new question added every day, you’ll never run out of opportunities to show off your trivia prowess.

So why not give it a try? Head on over to https://triviatalent.com/daily-trivia/ and start playing today! You might just learn something new, and you’re guaranteed to have a blast. Don’t forget to invite your friends and colleagues to join in the fun as well. Let’s see who can come out on top!

Test your Knowledge!

Which of these products was launched by Apple Computers in 1998?

Play Now

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS

Subscribe our newsletter for latest news, questions. Let's stay updated!

Sign up for Quiz Daily!

By subscribing to Quiz Daily you are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use.

Scroll down